XVI Festiwal Pierogów w Krakowie – lep i jedz!
Kto z nas nie lubi pierogów? Od tych tradycyjnych z kapustą i grzybami po bardziej unowocześnione np. z owocami morza. Na Festiwalu Pierogów w Krakowie każdy znajdzie swoje ulubione lub odkryje nowe, zaskakujące smaki!
Smak ręcznie lepionych pierogów często kojarzy nam się z domem i przywołuje na myśl miłe wspomnienia. Oprócz kilkudniowego ucztowania i warsztatów kulinarnych czeka na nas tradycyjnie program artystyczno-muzyczny, co sprawia, że festiwal ten staje się wyjątkowy!
Każdy z Was będzie mógł spróbować pierogów z 15 różnych punktów gastronomicznych, które zawalczą o dwie nagrody: przyznawaną przez jurorów statuetkę św. Jacka z pierogami oraz nagrodę publiczności – statuetkę Kazimierza Wielkiego, zatem zajadajcie i oceniajcie.
Każdego z festiwalowych dni będziemy mieli niezwykłą przyjemność nie tylko zjadać, ale też lepić pierogi na warsztatach odbywających się na scenie. O 11:00, 13:00 i 15:00 odbywać się będą darmowe warsztaty lepienia pierogów – sztuki dla jednych łatwej, dla innych trudnej, lecz dla wszystkich – satysfakcjonującej i pysznej w efektach.
Kiedy: 15 – 19 sierpnia 2018
Gdzie: Kraków, Mały Rynek
Szukasz noclegu?
–> noclegi w Krakowie
Zobacz również
Oceń artykuł: