XVI Festiwal Pierogów w Krakowie – lep i jedz!

Kto z nas nie lubi pierogów? Od tych tradycyjnych z kapustą i grzybami po bardziej unowocześnione np. z owocami morza. Na Festiwalu Pierogów w Krakowie każdy znajdzie swoje ulubione lub odkryje nowe, zaskakujące smaki!

Smak ręcznie lepionych pierogów często kojarzy nam się z domem i przywołuje na myśl miłe wspomnienia. Oprócz kilkudniowego ucztowania i warsztatów kulinarnych czeka na nas tradycyjnie program artystyczno-muzyczny, co sprawia, że festiwal ten staje się wyjątkowy!

Każdy z Was będzie mógł spróbować pierogów z 15 różnych punktów gastronomicznych, które zawalczą o dwie nagrody: przyznawaną przez jurorów statuetkę św. Jacka z pierogami oraz nagrodę publiczności – statuetkę Kazimierza Wielkiego, zatem zajadajcie i oceniajcie.

Każdego z festiwalowych dni będziemy mieli niezwykłą przyjemność nie tylko zjadać, ale też lepić pierogi na warsztatach odbywających się na scenie. O 11:00, 13:00 i 15:00 odbywać się będą darmowe warsztaty lepienia pierogów – sztuki dla jednych łatwej, dla innych trudnej, lecz dla wszystkich – satysfakcjonującej i pysznej w efektach.

Kiedy: 15 – 19 sierpnia 2018

Gdzie: Kraków, Mały Rynek

Szukasz noclegu? 
–> noclegi w Krakowie 

Opublikowano:

Autor: Zuzanna Maciejewska

Aktywna w społeczności akademickiej studentka ekonomii. Interesuje się marketingiem i copywritingiem. Na pierwszym miejscu stawia chęć rozwoju, a prywatnie miłośniczka tańca i sportu.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *