Festiwal Indyjski w Warszawie
Kochasz indyjską kuchnię? A może chciałbyś się przekonać, jak smakuje i to w dodatku wykonana przez mistrzów w swoim fachu? Odwiedź 29 lipca Pole Mokotowskie w Warszawie i spróbuj najlepszych potraw!
Czym charakteryzuje się kuchnia indyjska?
Kuchnia indyjska to połączenie smaków, pasji i zmysłów. Mniej używa się w niej wagi czy miarki, a więcej polega się na wyczuciu i doświadczeniu w gotowaniu. Tradycyjnie potrawy podawane są na Thali, czyli metalowej tacy, a nie na porcelanowej zastawie jak w Polsce. W zależności od Regionu Indii, kulinarne zwyczaje różnią się od siebie, dlatego nie można wyróżnić jednej “kuchni indyjskiej” dla całego kraju.
Co będziemy mieli okazje spróbować?
Indyjskie restauracje mieszczące się w Warszawie i okolicach zaserwują znane nam wszystkim hinduskie dania, przekąski i desery, takie jak:
Curry, Dhal, Kofta, Samosa, Kurczak Tandori, Aloo Gobi, Dal Makhani, Mango Lassi, Kurczak Tikka Masala, Butter Chicken, Pakora, Naan, Papadams. których góruje kurczak, jogurt, ciecierzyca, fasola, soczewica, ryż.
Kiedy: 29 lipca, godz. 12.00 – 19.00
Gdzie: ISKRA Pole Mokotowskie, Warszawa
Znajdź swój nocleg: https://www.noclegowo.pl/noclegi/warszawa/
Zobacz również
Oceń artykuł: