Festiwal Indyjski w Warszawie

Kochasz indyjską kuchnię? A może chciałbyś się przekonać, jak smakuje i to w dodatku wykonana przez mistrzów w swoim fachu? Odwiedź 29 lipca Pole Mokotowskie w Warszawie i spróbuj najlepszych potraw!

Czym charakteryzuje się kuchnia indyjska?
Kuchnia indyjska to połączenie smaków, pasji i zmysłów. Mniej używa się w niej wagi czy miarki, a więcej polega się na wyczuciu i doświadczeniu w gotowaniu. Tradycyjnie potrawy podawane są na Thali, czyli metalowej tacy, a nie na porcelanowej zastawie jak w Polsce. W zależności od Regionu Indii, kulinarne zwyczaje różnią się od siebie, dlatego nie można wyróżnić jednej “kuchni indyjskiej” dla całego kraju.

Co będziemy mieli okazje spróbować?
Indyjskie restauracje mieszczące się w Warszawie i okolicach zaserwują znane nam wszystkim hinduskie dania, przekąski i desery, takie jak:
Curry, Dhal, Kofta, Samosa, Kurczak Tandori, Aloo Gobi, Dal Makhani, Mango Lassi, Kurczak Tikka Masala, Butter Chicken, Pakora, Naan, Papadams. których góruje kurczak, jogurt, ciecierzyca, fasola, soczewica, ryż.

Kiedy: 29 lipca, godz. 12.00 – 19.00

Gdzie: ISKRA Pole Mokotowskie, Warszawa

Znajdź swój nocleg: https://www.noclegowo.pl/noclegi/warszawa/

Opublikowano:

Autor:

W Noclegowo od 2018 roku zajmuje się marketingiem oraz PR. Dzięki zgromadzonej wiedzy, wspiera klientów w zagadnieniach optymalizacji oferty czy najmu krótkoterminowego. Prywatnie pasjonuje się makijażem oraz tańcem.


Oceń artykuł: