Wrocławska Feta | festiwal Piwa, Wina i Sera
Festiwal promuje lokalność i regionalność. Oferuje unikalne
produkty najwyższej jakości, łącząc producentów z szerokim
gronem odbiorców. Wydarzenie jest doskonałą okazją do spotkania
z producentami i oczywiście spróbowania rzemieślniczych serów,
win i piw.
Poza możliwością zakupu przysmaków, festiwal zapewnia atrakcyjny
program artystyczny i merytoryczny – gotowania na żywo,
prelekcje, foodpairingi prowadzone przez ekspertów i szefów
kuchni.
Pod czujnym okiem serowego eksperta Giena Mientkiewicz, zostanie
przygotowany ser typu cheddar. Będzie okazja, aby naocznie
obserwować, jak powstaje ten wyjątkowy ser i oczywiście zapoznać
się z jego smakiem.
Winiarski ekspert, Mariusz Kapczyński, opowiadać będzie o
trendach, nowościach i różnych odmianach winorośli. To
doskonała okazja dla miłośników wina do poszerzenia swojej
wiedzy i smakowych doznań.
Festiwal to nie tylko dobra kuchnia i wino, ale także doskonała
oprawa muzyczna. W trakcie wydarzenia, na scenie wystąpią
artyści: Swinging Deer, Mocna Strona Bluesa, Wojtek Kiełbasa, Duet
Nawrot&Smardzewski.